Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Мога да се превърна в най-лошия враг на Путин

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за телевизия CNBC, че ако не успее да подобри отношенията си след разговори с Владимир Путин, той ще се превърне в "най-лошия враг" на руския президент, съобщава РИА Новости. 

Тръмп припомни наложените санкции и експулсираните дипломати. "Вижте всичко, което направих", добави Тръмп. Въпреки това той каза, че да се разбира с Путин би било положително, а не отрицателно

По-рано в. "Ню Йорк таймс" съобщи, че Доналд Тръмп е бил запознат две седмици преди да встъпи в длъжност като президент на САЩ през януари 2017 г. със строго поверителни разузнавателни данни, че руският президент Владимир Путин лично е разпоредил кибератаки с цел да се повлияе на изборите в САЩ през 2016 г.

В материала се твърди, че източници на вестника, присъствали на среща с Тръмп на 6 януари 2017 г., са му били предоставени данни като например "текстове и имейли от руски военни и информация, получена от изключително секретен източник, близък до Путин, който е разказал на ЦРУ по какъв начин Кремъл е взел решението за кампания на кибератаки и дезинформация".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във