Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Ядреният ми бутон е по-голям от този на Ким

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се подигра със севернокорейския си колега Ким Чен Ун, като заяви, че има по-голям ядрен бутон от неговия, предаде Франс прес. 

"Севернокорейският лидер Ким Чен Ун току-що каза, че ядреният бутон е постоянно на бюрото му. Информирайте го, че аз също имам ядрен бутон, но той е много по-голям & по-мощен от неговия, и моят Бутон работи!", написа американският президент в Туитър.

В телевизионно обръщение в понеделник Ким заяви: "Целите Съединени щати са в обсега на нашите ядрени оръжия и на моето бюро има постоянно ядрен бутон. Това е реалността, това не е заплаха".

САЩ никога няма да признаят Северна Корея за ядрена сила и не виждат смисъл в преговори с Пхенян, ако той не се откаже оръжията за масово унищожение. Тази позиция беше изказана във вторник от постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли.

Тя обърна внимание на съобщенията за подготовката на севернокорейските военни за провеждане на нов опит с балистична ракета.

"Надявам се, че това няма да се случи, но ако това се случи, трябва да вземем допълнителни мерки срещу севернокорейския режим", каза дипломатът, призовавайки "цивилизования свят" да се противопостави на развитието на ядрени оръжия от "престъпната държава". "Никога няма да признаем ядрена Северна Корея", каза Хейли.

Коментирайки готовността на правителството на Република Корея за диалог с КНДР, тя заяви, че САЩ "не гледат сериозно на никакви преговори", ако те не доведат до ликвидацията на ядрените оръжия на Северна Корея.

Facebook logo
Бъдете с нас и във