Банкеръ Daily

Свят

Тръмп и Трюдо провели конструктивен разговор за търговско споразумение

Канадският премиер Джъстин Трюдо и президентът на САЩ Доналд Тръмп имаха конструктивна дискусия след новината за постигнатото разбирателство между Вашингтон и Мексико за предоговаряне на северноамериканското споразумение за свободна търговия, съобщи канцеларията на канадския премиер, цитирана от Франс прес.

"Лидерите приветстваха постигнатия напредък в разговорите с Мексико и очакват с жив интерес екипите им да продължат тази седмица преговорите, за да ги изведат до успешен край", посочи в комюнике канцеларията на Трюдо.

Президентът Доналд Тръмп обяви вчера, че САЩ са постигнали много добро търговско споразумение с Мексико в рамките на ревизирането на  Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), сключено през 1994 г. от  Мексико, Канада и САЩ.

Сега се очаква Канада да се върне на масата за преговори и веднага след новината за договарянето между САЩ и Мексико канадският външен министър Кристия Фрийланд съобщи, че се връща във Вашингтон, за да продължи преговорите, които се водят от една година, прекъсвайки дипломатическата си обиколка в Европа. Фрийланд, която има украински корени, отмени планирана за днес (вторник) визита в Киев и срещите си с украински ръководители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във