Банкеръ Daily

Свят

Тръмп готов да преговаря за край на частичното спиране на работата на правителството

Президентът на САЩ Доналд Тръмп показа, че е готов да преговаря за край на частичното спиране на работата на федералното правителство, предаде ДПА, като отбелязва, че според съобщения в медиите е поканил лидери на Конгреса за преговори в Белия дом.

Тръмп спомена в Туитър частичното спиране на работата на правителството, което продължава 11-и ден, защото Конгресът не успя да постигне споразумение за финансирането му. "Сигурността на Границата, това "нещо" със Стената и спиране на работата на правителството не е начинът, по който Нанси Пелоси иска да започне мандата си като председател на Камарата на представителите! Да сключим сделка?", написа президентът на САЩ.

Очаква се Пелоси да стане председателка на Камарата на представителите на САЩ, след като новият Конгрес започне работа по-късно тази седмица. Около 25 на сто от правителствените служби не работят, а стотици хиляди федерални служители са в неплатен отпуск или работят, без да получават заплата.

Сайтът "Политико" и Си Ен Ен съобщават, че Тръмп е поканил лидери на Конгреса на брифинг по въпроса за стената по границата в Белия дом. Очаква се срещата да се състои утре следобед, като ще присъстват високопоставени служители от министерството на вътрешната сигурност, чието финансиране е засегнато от липсата на финансиране.

Демократите съобщиха вчера, че са разработили план, който ще предложат в четвъртък, след като поемат властта в Камарата на представителите.

По-рано днес американските сили за сигурност използваха сълзотворен газ, за да попречат на 150 мигранти да преминат границата с Мексико в района на град Тихуана, предаде ТАСС. Сред пострадалите има жени и деца.  Мигранти са заявили пред Асошиейтед прес, че са достигнали границата миналия месец, като част от кервана от Хондурас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във