Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Европейският съюз е ужасен търговски партньор

Туск и Тръмп

Европейският съюз е ужасен търговски партньор на САЩ. По този начин американският президент Доналд Тръмп отговори на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който по време на Европейската среща на върха в София заяви, че на Съединените щати не може да се разчита, съобщи БНР. 

"Европейският съюз е ужасен спрямо Съединените щати, що се отнася до търговията. Те са ужасни към работниците ни. Миналата година имахме търговски дефицит от 150 милиарда долара с Европейския съюз. Познавам Жан-Клод Юнкер и Доналд добре и ги харесвам, но те са много твърди", каза Тръмп пред репортери по време на среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Тръмп още изтъкна, че европейските търговски мита правят практически невъзможно внасянето на автомобили от Съединените щати, докато германски автомобили се продават в Америка без търговски бариери. Президентът на САЩ изрази и мнението, че Германия не спомага достатъчно в рамките на военния алианс. 

Доналд Тръмп изрази съмнение, че може да има споразумение с Китай относно търговията в момент, в който във Вашингтон се провеждат разговори, посветени на търговските отношения, между на американски представители с китайска делегация, ръководена от китайския вицепремиер Лю Хъ, предаде Франс прес.

В отговор на въпрос дали ще има споразумение с Китай, Тръмп отвърна: "Склонен съм да се съмнявам".

"Китай бе прекалено разглезен, ЕС беше прекалено разглезен", каза днес той, намеквайки, че САЩ смятат, че Китай и ЕС са се възползвали прекалено много от голямото отваряне на американския пазар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във