Банкеръ Daily

Свят

Тереза Мей чака с нетърпение положителни разговори с Тръмп

Британският премиер Тереза Мей заяви, че очаква с нетърпение положителни разговори с президента на САЩ Доналд Тръмп на посещението му в петък, след като той каза, че Великобритания е в смут и смята критика на Мей Борис Джонсън за свой приятел, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Очаквам с нетърпение да се срещна с президента Тръмп не само на срещата на върха на НАТО, но и при посещението му във Великобритания в края на седмицата", каза Мей и уточни, че сред обсъжданите теми ще са отбраната и сигурността, но също и търговията.

"Има определени въпроси между ЕС и САЩ заради търговските мита. Ще обсъдим в положителен тон как можем да продължим да работим заедно в нашите специални отношения" между Великобритания и САЩ, заяви Мей.

Тя не отговори пряко на въпрос за приятелството на Тръмп с Борис Джонсън, който в понеделник подаде оставка като външен министър в знак на протест срещу стратегията на Мей за Брексит.

Вчера Тръмп заяви пред журналисти, преди да замине на европейската си обиколка, че Великобритания изпитва "в някаква степен сътресения", и същевременно отбеляза, че е в много добри отношения с Тереза Мей.

Facebook logo
Бъдете с нас и във