Банкеръ Daily

Свят

Стивън Хокинг не може да проумее Тръмп

Стивън Хокинг

Прочутият британски астрофизик Стивън Хокинг призна, че не може да проумее на какво се дължи популярността на Доналд Тръмп

В програмата "Сутрешното шоу" на телевизия Ай Ти Ви Хокинг нарече кандидата за американски президент от Републиканската партия "демагог, който както изглежда се прицелва в най-малкия общ знаменател".

Хокинг също така призова британските гласоподаватели да гласуват за оставането на Великобритания в ЕС на референдума от 23 юни. Той каза, че оставането в ЕС е от съществено значение за британската наука, за британските изследвания, за икономиката и за сигурността.

"Отминаха дните, в които ние можехме да се изправим сами срещу света. Днес ние трябва да сме част от по-голяма група страни, както заради нашата сигурност, така и заради нашата търговия", каза той.

Стивън Хокинг е един от най-видните умове на нашето време. Едва 22-годишен, на него му е поставена страшна диагноза амиотрофична латерална склероза. Тогава лекарите смятат, че му остават две-три години живот. Тежката прогноза не се сбъдва. Хокинг посвещава живота си, за да открие как работи Вселената. През 1974 г. ученият доказва, че черните дупки всъщност не са абсолютно черни, а излъчват енергия под формата на елементарни частици, докато изчерпят енергията си и избухнат. Това явление е известно като "лъчение на Хокинг".

Facebook logo
Бъдете с нас и във