Банкеръ Daily

Свят

Шефът на "Газпром" пристига в Атина за разговор с Ципрас

Директорът на "Газпром" Алексей Милер днес е на посещение в Атина. Той ще се срещне с премиера на Гърция Алексис Ципрас и енергийния министър Панайотис Лафазанис. Тримата ще обсъдят настоящите енергийни въпроси, които са обект на интерес, обяви пресцентърът на Министерството на енергетиката в Атина.

Говорителят на Алексей Милер потвърди, че такова посещение е планирано, но отказа да коментира какъв ще е дневният ред на срещата.

По време на посещението си в Москва в началото на месеца Ципрас изрази желанието си Гърция да участва в проекта за газопровод "Турски поток", а Владимир Путин потвърди готовността на Русия да участва съвместно с Гърция в проекти, чиято стойност ще помогне на Атина да се издължи на международните си кредитори.

В събота германското издание Der Spiegel съобщи, като се позова на високопоставен член на партия Сириза, че Гърция и Русия планират да подпишат двустранно споразумение, съгласно чиито условия Атина може да получи до 5 млрд. евро като предплата за строителството на продължението на газопровода "Турски поток". От Кремъл тогава отрекоха информацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във