Банкеръ Daily

Свят

САЩ спряха помощ от 255 млн. долара за Пакистан

Правителството на президента Доналд Тръмп реши да отложи предоставянето на 255 милиона долара, обещани на Пакистан за борба с тероризма. Това съобщи вчера телевизионният канал "Фокс нюз", позовавайки се на представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом, предаде ТАСС.

"Засега САЩ не възнамеряват да предоставят на Пакистан 255 млн. долара, които бяха одобрени в рамките на военната помощ за чужбина още през финансовата 2016 г.", заяви той.

По думите му американският президент е дал ясно да се разбере, че САЩ очакват от Пакистан решителни действия в борбата срещу терористите на своя територия, както и че действията на пакистанската страна по това направление ще определят траекторията на развитие на двустранните отношения, в това число бъдещото съдействие в гарантирането на сигурността. Правителството на Тръмп внимателно ще прецени "равнището на сътрудничество от страна на Пакистан", каза още той.

По-рано вчера Тръмп, недоволен от това как Исламабад противодейства на екстремистките групировки на своя територия, заяви в Туитър, че САЩ напразно са оказвали на Пакистан финансова помощ в продължение на много години.

На 18 декември, представяйки своята Стратегия за национална сигурност, Тръмп посъветва Пакистан да бъде по-сговорчив по въпросите на борбата с тероризма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във