Банкеръ Daily

Свят

Руски сайт разкри подробности за обвинените за отравянето на Скрипал

След като Великобритания публикува имената на предполагаемите отровители на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, сайтът fontanka.ru откри следите им в Русия, предаде dnes.dir.bg.

"Въпреки възрастта им биографичните данни за Александър Петров и Руслан Боширов са оскъдни и пълни с фалшиви данни и бели петна, което не изключва британската версия", пишат руските журналисти.

По официални данни двамата са излетели на 2 март от летище Шереметиево, Москва, за летище Гетуик, Лондон. Полетът е изпълняван от Аерофлот, той е с номер SU2588  и на борда на самолета е имало 150 пътници.

Двамата са имали задгранични паспорти, с еднаква серия - 65, и разлика само в последната цифра на номера - единият завършва на 1297, другият на 1294. С тези паспорти двамата са били в Амстердам, Женева, Милано и Париж.

Петров и Боширов са имали обратни билети, и то за два различни полета. Единият е бил късно вечерта на 4 март, другият на следващата дата - 5 март. Според британските власти те са хванали първия полет.

Боширов е роден на 12 април 1978 година в Душанбе, има адресна регистрация в центъра на Москва. В посоченото жилище обаче живее само една възрастна жена.

Александър Петров е роден на 31 юли 1979 година. Като име се среща само в списъка на работещите в завода производител на имунобиологични препарати"Микроген", създаден през 2003 година.

Както вече бе обявено, двамата се издирват от Великобритания, според Тереза Мей са служители на ГРУ, преименувано през 2010 година на Управление за разузнаване и контраразузнаване на руската армия.

Междувременно стана известно, че Съветът за сигурност на ООН ще заседава по искането на Великобритания във връзка с новите данни в разследването на отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във