Банкеръ Weekly

Свят

Полски политик призова за бойкот на британски магазини

Полската селска партия, която е член на управляващата коалиция в Полша, призова за бойкот на британската дистрибуторска верига Теско, след като британският премиер Дейвид Камерън отправи критики по адрес на полските имигранти, предадоха световните агенции.

Камерън предизвика гнева на Полша, като разкритикува в неделя пред Би Би Си привилегиите, с които се ползват полските имигранти, работещи във Великобритания и по-специално онези, които получават детски надбавки и ги пращат на децата си, останали в Полша.

"Време е да кажем "Не" на подобна политика на премиера Камерън. Ние призоваваме поляците да бойкотират веригата Теско", подчерта лидерът на парламентарната група на Полската селска партия Ян Бури.

"Не можем да остане безучастни, когато Камерън обижда поляците и атакува полските семейства", добави той.

Теско има 30 000 служители в Полша, където е инвестирал 2,4 милиарда евро във веригата си от магазини.

Премиерът на Полша Доналд Туск обяви във вторник, че Варшава ще се противопостави на всякаква промяна на правилата за европейската миграция в пределите на Европа, за което настоява Камерън.

 

Около 640 000 поляци живеят във Великобритания, според британските статистики от 2012 г., но полската общност смята, че във Великобритания има 1 милион поляци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във