Банкеръ Daily

Свят

Племенница на Скрипал: Отравянето може да е било инсценирано

Виктория Скрипал

Племенницата на бившия двоен агент Сергей Скрипал Виктория Скрипал предполага, че спецслужбите на Великобритания може да са сключили сделка с него и дъщеря му Юлия и двамата доброволно и срещу възнаграждение да са взели участие в инсценировка на собственото си отравяне в Солсбъри, предаде агенция Интерфакс, цитирана от БНР.

"На Лондон му бе нужен повод за изостряне на отношенията с Москва и е напълно възможно моите роднини да са получили някакви дивиденти от това. Не мога да съм сигурна, но хората се променят", заяви Виктория Скрипал пред в. "Известия".

Сергей и Юлия Скрипал бяха открити в безсъзнание на пейка в английския град Солсбъри на 4 март миналата година. Лондон обяви, че са отровени с нервнопаралитичния агент "Новичок", разработван в бившия СССР, и обвини за инцидента в Москва, която категорично отрича да стои зад случилото се.

Седмици по-късно двамата са изписани от болница и прехвърлени на тайно място.

Виктория Скрипал заяви, че е обезпокоена от липсата на информация за местонахождението им и се съмнява, че са заедно. И е уверена, че са под постоянен контрол.

"Най-важното е да са здрави. В последното си съобщение Сергей заяви, че се чувстват добре. Юлия се опитва през приятелка да си уреди кучето, което е в Русия, а също да си продаде квартирата. На 23 юни Сергей пък навърши 67 години", каза племенницата на Скрипал.

Facebook logo
Бъдете с нас и във