Банкеръ Daily

Свят

Няма да има Brexit, сигурен е Тони Блеър

Великобритания ще гласува за оставането си в ЕС, убеден е бившият министър-председател на Великобритания Тони Блеър. Той призова проевропейски настроените британци да покажат страст на предстоящия референдум.

Блеър сподели пред радио Би Би Си, че е силно разтревожен от ситуацията, но вярва, че в края британците ще направят правилния избор и ще гласуват за оставане в ЕС. Той поясни, че този референдум не е въпрос на икономически реализъм, а по-скоро на политически идеализъм. "Напускането на ЕС ще доведе след себе си години на несигурност. Тази несигурност ще бъде усложнена допълнително и от въпросите относно почтеността на Обединеното Кралство, допълни той.

Неизвестните пред съдбата на Великобритания станаха още повече след като днес Шотландската национална партия обяви, че ще се опита да предизвика нов референдум за независимост, ако британците гласуват за напускането на ЕС.

Сегашният министър-председател Дейвид Камерън силно подкрепя идеята за оставане в съюза, но проучванията показват, че Великобритания е разединена по въпроса за членството си като се наблюдава голям брой нерешителни избиратели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във