Банкеръ Weekly

Свят

Над 100 ранени при сблъсъците в Украйна

Над 100 души бяха ранени, а десетки арестувани през нощта на тежки сблъсъци в Украйна между полицията и демонстранти. Пострадаха десетки хора и от двете страни.

В Киев близо до стадион "Динамо" бяха опожарени автобуси и камиони на органите на реда от протестиращите с бутилки запалителна смес.

Над 70 са служителите на реда, пострадали при безредици в Киев, съобщи украинското вътрешно министерство, цитирано от ИТАР-ТАСС. Повече от 40 от ранените служители са приети в болница.

10 души са задържани по време на сблъсъците в центъра на Киев, предаде ИТАР-ТАСС. Срещу тях е образувано досъдебно производство за масови безредици.

След ожесточените сблъсъци по улиците на Киев между протестиращите и полицията късно снощи опозиционният водач Виталий Кличко се срещна с държавния глава Виктор Янукович.

"Президентът се ангажира да създаде в понеделник комисия, включваща представители на президентската администрация, на правителството и на опозицията, за да се намери изход от кризата", съобщи след срещата Кличко.

"Опасявам се от възможността да избухне гражданска война", заяви по украинската обществена телевизия по-късно Виталий Кличко, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Всеки сценарий, дори най-лошия, трябва да бъде използван, за да не се допуснат кръвопролития", каза той.

Янукович е наредил да бъде създадена работна група начело със секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрей Клюев. Днес работната група трябва да се срещне с представители на опозицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във