Банкеръ Daily

Свят

На два острова Русия създава своите първи офшорни зони

Руското правителство ще създаде в най-скоро време две територии с особен правен режим от типа на офшорните зони. Става дума за остров Руски в Далечния изток и за остров Октомврийски в Калининградска област. Това е съобщил днес руският премиер Дмитрий Медведев пред участниците в Международния юридически форум.

"В Русия вече действат т. нар. територии за изпреварващо развитие с особен правов режим. Те са доста на брой, включително и свободното пристанище Владивосток. Съвсем скоро ние планираме да създадем два района със специален юридически статут в Приморския край и в Калининградска област - на островите Руски и Октоврийски", обяснил Медведев.

Още по-перспективни са възможностите, които се откриват в рамките на наднационалните обединения. "Ние активно работим с нашите партньори от Евразийския икономически съюз, в т.ч. и по цифровите предизвикателства. Вече имаме уникалната възможност  да построим инфраструктура за икономическо взаимодействие на базата на най-съвременни технологии за всички страни от Евразийския съюз", допълнил премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във