Банкеръ Daily

"Таймс":

Мей ще получи подкрепа за сделката за Брексит срещу оставката си

Някои британски депутати биха подкрепили сделката на Тереза Мей за Брексит, ако тя каже кога ще се оттегли от премиерския пост, пише вестник "Таймс", цитиран от Ройтерс.

Става дума за съпартийци на Мей от Консервативната партия, посочва изданието.

Четири месеца преди Брексит, предвиден за 29 март догодина, съдбата на споразумението на Мей за излизане от Европейския съюз е неясна на фона на значителния брой противници на сделката в британския парламент. 

Мей разполага с 314 депутати от Консервативната партия от общо 650 места в Камарата на общините и ще се нуждае от близо 320 гласа, за да бъде одобрена сделката за Брексит.

Според вестник "Таймс", който излезе със заглавие "Привържениците на Брексит ще подкрепят Мей, ако тя каже кога ще подаде оставка", част от консерваторите настояват Мей да каже кога ще се оттегли от министър-председателския пост.

Бившият британски министър на отбраната Майкъл Фалън заяви днес, че може да е в интерес на Великобритания да отложи напускането на ЕС, за да може преговарящите да се споразумеят за по-добра сделка за Брексит, предаде Ройтерс.

"Това не е добра сделка. Ние се нуждаем от по-добра сделка", каза Фалън в интервю за Би Би Си.

"И ако е възможно да се постигне по-добра сделка, да се изпратят преговарящи обратно в Брюксел за два или три месеца, дори да се отложи датата за напускане с два или три месеца, все пак мисля, че това ще е в дългосрочен интерес за страната", каза той.

Според Фалън евентуално падане от власт на премиера Тереза Мей няма да подобри ситуацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във