Банкеръ Daily

Свят

Лордовете пак удариха Мей за Брексит

С 354 гласа „за“ срещу 235 „против“ британската Камара на лордовете гласува отново за поправката в проектозакона за излизане от Европейския съюз за правото на парламента да одобри заключителната сделка на правителството по Брексит, съобщи БНР. Така проектозаконът се връща отново в Камарата на общините в сряда.

Тереза Мей претърпя поредно поражение в камарата на лордовете. Разликата от 119 гласа показва, че това е най-сериозната загуба досега на премиера. Играта на пинг-понг с проектозакона за Брексит между двете камари на британския парламент продължава. От Камарата на лордовете, където  решиха, че депутатите трябва да решат какво да се прави, ако правителството не постигне споразумение с Брюксел, сега изпратиха проектозакона обратно в Камарата на общините. 

Миналата седмица Тереза Мей избягна поражение в Камарата на общините след обещания към бунтовниците в нейната Консервативна партия, че депутатите ще имат по-голямо участие в решенията за Брексит. В сряда обаче това може и да не се случи, защото бунтовниците в крайна сметка заявиха, че са се почувствали излъгани от премиера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във