Банкеръ Daily

Свят

Лидерите на ЕС започват вътрешни приготовления за търговските преговори по Брексит

Бруно Льо Мер

Лидерите на Европейския съюз ще започнат вътрешни приготовления за търговските преговори по Брексит, когато се съберат за срещата на върха на ЕС през следващата седмица, според проекторезолюция, получена от Франс прес, цитирана от агенция "Фокус".

Въпреки че решиха, че няма достатъчно прогрес за преминаването на следващ етап от официалните преговори за Брексит по бъдещите отношения, най-късно до декември лидерите ще поискат от главния преговарящ Мишел Барние и министрите "да започнат вътрешни приготовления за разговорите" по този въпрос.

Министърът на финансите на Франция Бруно Льо Мер заяви, че Великобритания трябва да приеме последствията от решението си да напусне Европейския съюз.

Тези коментари дойдоха, след като разговорите между Лондон и Брюксел за бъдещето на отношенията между двете страни и оставането на Обединеното кралство в единния пазар стигнаха до задънена улица.

"Те няма да могат да се ползват от привилегиите на членството в ЕС, без да са членове на съюза“, каза френският министър в кулоарите на ежегодната среща на Световната банка и Международния валутен фонд във Вашингтон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във