Банкеръ Daily

Свят

Лейбъристите застават против "Брексит"

Джеръми Корбин

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин ще призове днес привържениците на основната опозиционна сила във Великобритания да гласуват против излизането на страната от ЕС, съобщави Би Би Си.

Корбин отхвърли критиките, че не агитира достатъчно активно в подкрепа на оставането в Европейския съюз.

В момент, когато сондажите показват, че британците са разделени в електоралните си нагласи, кампанията против "Брексит" се съсредоточава върху лейбъристките избиратели, отбелязва Ройтерс. Това става на фона на опасенията, че те губят интерес към референдума, дебатите около който се съсредоточават върху поляризацията на управляващата Консервативна партия. Смята се, че лейбъристите ще са от ключово значение за резултата от допитването.

Последните проучвания показват все по-голяма вероятност британците да гласуват заа излизане от ЕС на предстоящия на 23 юни референдум.

Сондаж, проведен от института YouGov и публикуван във в. "Таймс" вчера, отрежда преднина от 7 процента на привържениците на "Брексит". 46 на сто от участниците в допитването ще гласуват за излизане на Великобритания от ЕС, а 39 процента - против. Според проучване на същия институт от събота привържениците на "Брексит" са имали преднина от 1 пункт.

Друга анкета от понеделник - на института Оу Ар Би за в. "Дейли телеграф" - сочи, че 49 на сто от британците искат страната да излезе от ЕС. Против са 48 процента или с 1 пункт по-малко.

Британският вестник с най-голям тираж, "Сън", междувременно подкрепи кампанията за излизане на страната от Европейския съюз. "Това е нашият последен шанс да се отървем от недемократичната машина в Брюксел... и е време да го използваме", пише таблоидът, който е собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок, в редакционна статия на първа страница.

Facebook logo
Бъдете с нас и във