Банкеръ Daily

Свят

Кремъл: Не се подготвя нова среща между Путин и Тръмп

Не се подготвя нова среща в Хелзинки между президентите на Русия Владимир Путин и на САЩ Доналд Тръмп. Това не съответства на действителността; сега няма никакви планове или проекти. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Повод за коментара е публикация във  вестник "Хелсингин саномат", че Путин и Тръмп може да участват в инициирана от Финландия среща на върха, посветена на проблемите в Арктика. Според изданието форумът вероятно ще се състои догодина през февруари или в края на пролетта. 

Путин и Тръмп се срещнаха през юли в Хелзинки.  Тогава държавният глава на САЩ заяви, че двете страни имат чудесни възможности заедно, след като са изпитвали трудности в миналото. Той обвини за напрежението между Вашингтон и Москва предишните администрации в Белия дом. Отговорът на Путин беше: "Сега е време да говорим подробно за двустранните си отношения и различните проблемни области в света. Има много такива".

Връзките между двете страни са силно обтегнати след руското анексиране на Крим през 2014 г. и заради обвиненията за намеса на Москва в американските президентски избори през 2016 г. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във