Банкеръ Daily

Свят

Камерън: Няма да дам оставка при "Брексит"

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че ще остане начело на правителството до края на мандата си, независимо от резултата от предстоящия референдум за членството на Острова в Европейския съюз.

В интервю за Би Би Си Камерън даде да се разбере, че в случай на "Брексит" ще промени състава на кабинета си, като увеличи правомощията на евроскептичните представители на Консервативната партия.

На въпрос на водещия какви ще са стъпките му, ако референдумът от 23 юни даде нежелан за него резултат, Камурън отговаря: "Дали ще изпълня указанията от вота, ако гласуваме за напускане (на ЕС)? Да. Дали ще продължа да съм министкър-председател? Да. Дали ще съставя правителство, включващо всички таланти на Консервативната партия? Да."

В последните дни в британските медии все по-настоятелно се обсъжда въпросът за политическото бъдеще на Дейвид Камерън, в случай че избирателите не подкрепят защитаваната от него позиция за оставане на Великобритания в ЕС.

В проведено неотдавна интервю лидерът на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство, Найджъл Фараж, заяви, че дори избирателите да отхвърлят "Брексит"-а, британският премиер Дейвид Камерън "пак ще трябва да подаде оставка" заради разногласията, които съществуват в партията му по въпроса за излизане или оставане в ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във