Банкеръ Daily

Свят

"Ислямска държава": Ударихме Париж, ще ударим и Вашингтон

Съдбата на Франция ще сполети и страните, които участват във въздушната операция в Сирия, се казва във видео на "Ислямска държава", цитирано от агенция "Ройтерс". Освен предупреждението, терористичната групировка отправи специална заплаха за нападение срещу Вашингтон.

"Ние казваме на страните, които участват в кръстоносния поход, че както ударихме Франция в сърцето й в Париж, ще ударим и тях и се кълнем, че ще ударим и Америка в центъра й във Вашингтон", заявява в разпространеното видео неизвестен мъж. Автентичността на записа все още не е потвърдена.

"Ислямска държава" вече пое отговорност за атентатите в Париж, а ден след това разпространи видео без дата. В него терористите заплашват Франция с нападения, ако бомбардировките срещу джихадистките бойци не бъдат прекратени. Във видеото се отправя призив към мюсюлманите, които не могат да отидат в Сирия и да участват в свещената война, да извършат нападения във Франция.

"Докато продължавате бомбардировките, няма да живеете в мир. Ще изпитвате страх, дори когато ходите на пазар", заплашва на арабски неизвестен мъж с брада, заобиколен от други бойци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във