Банкеръ Daily

Свят

И Путин може да се срещне с Ким Чен-ун

Руският президент Владимир Путин може да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун през септември във Владивосток, в руския Далечен изток, съобщи  РИА Новости.

По-рано заместник-председателят на Държавната дума, долната камара на руския парламент, Иван Мелников каза на среща със севернокорейски депутати, че се очаква Ким Чен-ун да направи официално посещение в Русия през септември в рамките на Източния икономически форум.

На 31 май Ким Чен-ун прие в Пхенян руския министър на външните работи Сергей Лавров. Лавров покани Ким Чен-ун в Русия и му предаде най-добри пожелания от президента Владимир Путин.

"Елате в Русия, много ще се радваме", каза Лавров. Той предаде на Ким Чен-ун "най-топли поздрави" от президента Путин и "пожелания за успех във важните инициативи, предприети с ваше участие на Корейския полуостров".

В събота президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур, предаде АП.

Търмп  прогнозира, че отношенията със Северна Корея в края на краищата ще се окажат успешен процес.

Ким Йон-чхол е смятан за втория човек в режима в Пхенян и за "дясна ръка" на севернокорейския лидер, предаде на американския президент писмо от Ким Чен-ун.

Facebook logo
Бъдете с нас и във