Банкеръ Daily

Свят

Хорст Зеехофер защити протестиращите в Кемниц

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер отправи яростна атака срещу имиграцията в Германия и изглежда е защитил крайнодесните протестиращи в Кемниц, пишат няколко германски издания, предаде Франс прес. 

В кулоарите на заседание на своята партия Християнсоциален съюз силно консервативният Зеехофер казал, че "имиграцията е майката на всички проблеми в Германия", пишат вестниците "Велт" и "Билд".

Министърът, който бе в основата на сериозна правителствена криза през юни-юли, свързана с политиката за прием на мигранти, каза, че разбира, че хората се бунтуват като в Кемниц след убийството на 35-годишен мъж, заради което един сириец и двама иракчани бяха пратени във временния арест. "Това не превръща тези гневни хора в нацисти", е казал той, според участници в срещата на ХСС.

Зеехофер припомнил, че на първо място е било извършено брутално престъпление и добавил, че дебатите, които са последвали, са затъмнили отправната точка на шествията на крайната десница.

Изявленията на Зеехофер идват в момент, в който неговата партия се готви за избори на 14 октомври в Бавария. Там тя е застрашена да изгуби мнозинството си, докато крайната десница Алтернатива за Германия може да постигне значителен пробив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във