Банкеръ Daily

Свят

Гавин Уилямсън е новият британски военен министър

Британското правителство обяви назначаването на Гавин Уилямсън за министър на отбраната на мястото на Майкъл Фалън, предаде Франс прес.

Фалън подаде оставка, след като и той попадна във вихъра на скандалите за сексуален тормоз, които тресат британската политическа класа, припомня агенцията.

Избран за депутат за първи път през 2010 г., до новото си назначение 41-годишният Уилямсън следеше за спазването на партийната дисциплина в редиците на консерваторите при гласуванията в Камарата на общините. Той идва на мястото на 65-годишния Фалън, който бе на поста от юли 2014 г. 

На мястото на Гавин Уилямсън премиерът Тереза Мей назначи неговия досегашен заместник, 46-годишният парламентарист Джулиан Смит, отбелязва Ройтерс.

Виден член на правителството и приближен на министър-председателката Тереза Мей, снощи Фалън неочаквано подаде оставка, след като бе обвинен, че сложил ръка на коляното на журналистка по време на вечеря на партийния конгрес през 2002 г. 

Признавам, че в миналото си не отговарях на високите стандарти във въоръжените сили, които имам честта да представлявам, заяви той, огласявайки оттеглянето си. 

Самата журналистка обяви по-рано случая за приключен. Тя определи решението на Фалън да подаде оставка като "абсурдно" и предположи, че има друга причина той да се откаже от поста си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във