Банкеръ Daily

Свят

Европейците искат Острова да остане в ЕС

Европейските граждани имат по-голямо желание от британците Великобритания да остане в ЕС, сочи анкета в пет европейски страни, извършена малко повече от два месеца преди референдума във Великобритания на 23 юни, предаде АФП.

Анкетата на института Те Ен Ес, публикувана във френски медии, е осъществена едновременно във Франция, Германия, Испания, Полша и Великобритания от 4 до 14 април. Тя показва, че британските граждани са разделени почти поравно между оставане и излизане на Великобритания от ЕС - 38% са за запазване на членството, 34% са за излизане от ЕС, а 28% не са решили как ще гласуват.

78% от анкетираните германци искат Великобритания да остане в ЕС. В Испания на това мнение са 67% от анкетираните, във Франция - 59% и в Полша - 54%. Привърженици на Брексит в Германия са 13%, в Испания - 7%, във Франция - 41% и в Полша - 7%.

На въпрос за последиците от евентуален Брексит само 10% от британците са на мнение че състоянието на икономиката на ЕС ще се подобри, 38% очакват то да се влоши, а 21% са отговорили, че нищо няма да се промени, добавя АФП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във