Банкеръ Weekly

Свят

Ердоган: Искат да унищожат бъдещето на Турция

Турският премиер Реджеп Ердоган заяви днес, че се прави опит да бъдат унищожени бъдещето и стабилността на Турция.

В Истанбул пред аудитория от интелектуалци, писатели и журналисти - повечето свързани с политическата му кауза - Ердоган отново пламенно защити тезата си за наличието на заговор за дестабилизиране на неговата власт.

Прави се опит да бъде убита нашата национална воля - заяви той в реч, предавана по телевизията.

Премиерът особено остро нападна магистратите, които водят разследването за корупция, довело на 17 декември до задържане под стража на негови приближени и по-специално на министерски синове и станало причина за големи промени в състава на неговото правителство.

Бе направен опит за юридически преврат в Турция. Ние обаче ще се противопоставим на тази операция, на този заговор от 17 декември, който се прицели в бъдещето и стабилността на нашата страна, подчерта той.

Ердоган изрази увереност, че Турция ще превъзмогне сегашните трудности. Няма да позволим да бъде помрачено бъдещето на Турция, изтъкна той и обеща да продължи по пътя на демократичните реформи.

Правителството на Ердоган, който управлява страната от 2002 г., от две седмици се мъчи да се отърси от корупционен скандал, който разкри конфликта между привържениците на премиера и братството на мюсюлманския проповедник Фетулах Гюлен, което има силно влияние в турската полиция и магистратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във