Банкеръ Daily

Свят

Елизабет Втора призова за добро споразумение за Брексит

Кралицата бе придружена в парламента от сина си принц Чарлз

Британската кралица Елизабет Втора заяви, че за  правителството на премиера Тереза Мей основната задача е да осигури възможно най-доброто за Великобритания споразумение за Брексит и каза, че кабинетът ще се стреми към възможно най-широк консенсус по условията за излизане от ЕС, предаде Ройтерс.

В реч пред парламента, в която представи програмата на правителството, кралицата заяви, че правителството ще отмени хармонизирането на британското законодателство с европейското и ще приложи нови политики в областта на имиграцията, международните санкции, ядрената сигурност, земеделието и риболова.

"Приоритетът на моето правителство е да осигури възможно най-доброто споразумение за излизане на страната от ЕС. Моите министри са готови да работят с парламента, местните власти, деловите среди и други по изграждането на възможно най-широк консенсус за бъдещето на страната извън ЕС", каза кралицата.

От речта й още стана ясно, че правителството се отказва от най-спорните си планирани мерки в образованието и здравеопазването, които бяха приети силно отрицателно от гласоподавателите по време на предизборната кампания. На парламентарните избори на 8 юни консерваторите изгубиха абсолютното си мнозинство в Камарата на общините.

Междувременно съпругът на Елизабет Втора - 96-годишният принц Филип, бе приет в болница вчера. Той е "в добро разположение на духа", каза говорител на Бъкингамския дворец и уточни, че е хоспитализиран като превантивна мярка за лечение на инфекция от старо заболяване.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във