Банкеръ Daily

Свят

Елизабет II: Разделенията в Европа са опасни

Кралицата се срещна с Ангела Меркел в Берлин

Британската кралица Елизабет Втора заяви в Берлин, че разделенията в Европа са опасни, предаде ДПА. Тя каза това, след като премиерът Дейвид Камерън се присъедини към нея, за да продължи в Германия кампанията си за предоговаряне на условията на британското членство в Европейския съюз.  

"Не трябва да допускаме разделение нито на запад, нито на изток на нашия континент", каза Елизабет Втора на държавния прием, даден в нейна чест, в първия ден от петото й кралско посещение в Германия след Втората световна война.

Пред гостите, сред които канцлерът Ангела Меркел и премиерът Камерън, 89-годишната кралица призова да се работи упорито, за да бъдат запазени благата на следвоенния свят.

Президентът на Германия Йоахим Гаук спомена в словото си на банкета възможността за излизане на Великобритания от ЕС, което според ДПА е необичайно.

"Европейският съюз се нуждае от Великобритания. Затова е съществено да се води конструктивният диалог за реформите, поискан от Великобритания. Германия ще подкрепи този диалог в духа на доброто партньорство. Великобритания е част от Европа, все пак", каза Гаук, цитиран от ДПА.

Facebook logo
Бъдете с нас и във