Банкеръ Weekly

Свят

Двама загинали след протестите в Киев

Медици са потвърдили смъртта на двама души в близост до барикадите, издигнати в центъра на Киев от противници на правителството, които днес украинската милиция се опитва да разтури, предаде Асошиейтед прес.

Един от медиците е посочил, че мъжете са починали от рани, причинени от куршуми. Той обаче не можа да поясни дали става дума за рани от гумени куршуми или за рани от истински куршуми.

Оператор на Ройтерс пък твърди, че е видял труп на мъж, за който се твърди, че е протестиращ и който е имал огнестрелна рана на главата.

Тази сутрин милицията започна за разчиства барикадите на протестиращите и това породи сблъсъци между тях и органите на реда.

На места демонстрантите успяха да възстановят барикадите, посочва АП.

Франс прес съобщава, че протестиращите хвърлят коктейли "Молотов" по органите на реда и че сблъсъците се засилват.

По-рано бе съобщено само за един убит един демонстрант. Мъжът почина тази сутрин, вероятно от куршум на снайперист, посочи пред АФП източник от опозицията.

Снощи почина друг демонстрант, който паднал от 10 м височина.

В центъра на украинската столица отново имаше сблъсъци между протестиращи и служители на реда.

Активистите хвърляха коктейли „Молотов”, факли и пиратки срещу милиционерите. Пазителите на реда отговаряха с шумови гранати и димки.

Основна сцена на действие беше улица „Грушевский”, както и стадион „Динамо”. Свидетели съобщават, че са чули изстрели от страна на пазителите на реда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във