Банкеръ Daily

Свят

Доналд Тръмп: Мюсюлманите мразят САЩ

Кандидат-президентът на САЩ Доналд Тръмп бе подложен на остри критики от страна на своите конкуренти по повод изказванията му относно мюсюлманите, съобщи Ройтерс.

По време на предизборен дебат във Флорида той заяви, че хората с ислямска вяра мразят САЩ. За пръв път той говори открито за необходимостта от премахването на терористичната групировка "Ислямска държава" в най-кратки срокове.

Тръмп, който често е изразявал скептицизъм по отношение действията на американската войска зад граница, подчерта, че за ефективна борба срещу групировката ще са необходими между 20 и 30 хил. войници. Кандидат-президентът използва случая, за да се похвали, че привлича на своя страна все повече привърженици, които могат да помогнат на партията му да победи на изборите на 8 ноември.

"Републиканската партия има невероятната възможност да привлече милиони хора. Това не се е случвало никога досега. Затова трябва да се възползваме от тази възможност", заяви Доналд Тръмп.

По думите му Америка има проблем с омразата. "Съществува невероятна омраза от страна на мюсюлманите", каза кандидат-президентът, който по-рано предложи временна забрана за влизане на ислямисти в САЩ.

На дебата във Флорида мултимилиардерът изглеждаше по-уравновесен. Тонът му бе доста по-спокоен, а самият Тръмп беше доста по-умерен в изказа си. Той пропусна да отправи лични нападки към конкурентите си, които често предизвикват смесени реакции от аудиторията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във