Банкеръ Daily

Свят

Джон Мейджър: Твърдите фенове на Брексит тласкат Великобритания към избори

Джон Мейджър

Британският министър-председател Тереза Мей може да бъде принудена до месеци да свика нови избори, ако крилото, което фанатично поддържа Брексит в партията й, не направи компромис за условията за излизане на Великобритания от Европейския съюз, предупреди бившият премиер Джон Мейджър, цитиран от Ройтерс.

Мейджър, който оглавяваше правителството от 1990 до 1997 г., изрази опасения, че страната е на път към хаотичен Брексит, тъй като Мей е неспособна да помири двата лагера в Консервативната партия.

Активен поддръжник на оставането в ЕС, Мейджър отбеляза, че някои парламентаристи в партията, чийто член е и той, са готови на всичко страната да излезе от съюза независимо от потенциалните вреди за икономиката или опасността на власт да дойде лейбъристко правителство.

"Струва ми се, че в парламента има хора, които биха били изключително доволни от Брексит без сделка", каза бившият премиер за А Ти Ви Нюз, имайки предвид "твърдите, най-убедени поддръжници на Брексит, които отказват да правят компромиси".

Facebook logo
Бъдете с нас и във