Банкеръ Daily

Свят

Десетки загинали във влакова катастрофа в Турция

Най-малко 24 души са загинали и 338 са ранени във влакова катастрофа в Турция, съобщи телевизия Си Ен Ен Тюрк, позовавайки се на вицепремиера Реджеп Акдага, предаде ТАСС.

По-рано бе съобщено за 10 загинали и 73 ранени.

По данни на телевизията спасителната операция е приключила в 06.00 часа местно време. Всички пострадали са откарани в болници и са получили медицинска помощ.

Вчера пет вагона от пътническа композиция, пътуваща от Узункьопрю за Истанбул, дерайлираха край село Сарълар в окръг Чорлу, област Текирдаг.

Свличане на почвата под релсите е причинило катастрофата на пътническия влак, пътуващ от Одрин за Истанбул, съобщиха от турското министерство на транспорта, морската администрация и съобщенията.

Силните валежи са отмили почвата между дренажа и релсите. Влакът е пътувал със скорост около 160 км/ч.

Съществуват опасения за възможни още жертви, тъй като много от ранените са в тежко състояние.

Във влака е имало 326 пътници и 6 души обслужващ персонал.

Над 100 линейки с медицински екипи, а също военни хеликоптери бяха изпратени за транспортирането на ранените, заявиха от здравното министерство.

По информация на генералното консулство на Република България в Одрин няма загинали или ранени български граждани при влаковата катастрофа, съобщиха от Министерството на външните работи. Наши сънародници не са се обръщали към генералното консулство в Одрин с молба за съдействие в резултат на катастрофата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във