Банкеръ Daily

Свят

Четирима президенти изпратиха Барбара Буш

Снимки, публикувани в Туитър от говорител на семейство Буш, са запечатали моменти от погребението на бившата първа дама Барбара Буш. 

На една от снимките съпругът й Джордж Буш и синът им Джордж Буш-младши са заедно с двама бивши президенти на САЩ - Бил Клинтън и Барак Обама.

Сегашната първа дама Мелания Тръмп е снимана заедно с предшественичките си Лора Буш, Хилари Клинтън и Мишел Обама. Те се усмихват, застанали прави зад по-възрастния Буш.

Друга снимка акцентира отблизо върху чорапите на Джордж Буш-старши. Върху тях са извезани сини, червени и жълти книги и той ги носи в знак на почит към покойната му съпруга, известна с дейността си за насърчаване на грамотността.

Опелото на Барбара Буш беше в събота в църква в Хюстън. Бившата първа дама беше погребана край президентската библиотека на съпруга си Джордж Хърбърт Уокър Буш в Тексас.

Стотици се наредиха по двете страни на улицата, за да изпратят бившата първа дама. Тя беше погребана в ограден парцел до библиотеката, където е гробът на дъщеря й Робин, починала от левкемия през 1953 г. на 3-годишна възраст.

От роднините на Барбара Буш са живи 93-годишният й съпруг, президент на САЩ от 1989 до 1993 година. Сред петимата й синове е и Джордж Уокър Буш, президент на САЩ от 2001 до 2009 година. Освен това тя има 17 внуци и седем правнуци.

Около 1500 души, включително четирима бивши президенти на САЩ и първата дама Мелания Тръмп, присъстваха на траурната церемония.

Facebook logo
Бъдете с нас и във