Банкеръ Daily

Свят

Българка е пострадала при пожарите в Гърция

Българка е пострадала при пожарите в Гърция. Жената е с изгаряния, настанена е в болница, но е без опасност за живота. Това съобщават от Посолството ни в Атина. Дипломатическата ни мисия е в контакт с близките й и е в готовност да окаже необходимото съдействие.

Припомняме, че големи пожари избухнаха в района на Кинета, Метохи, близо до гр. Ханя на остров Крит, както и районите на Пендели и Рафина.До момента има информация за 50 загинали и над 150 ранени, от които 11 в тежко състояние. Пострадали са 16 деца. Най-много са жертвите в района на Неа Макри, населените места Мати, Кокино лиманаки, община Рафина.

Според представителя на Бърза помощ пожарите са изненадали хората и нещата са се случили прекалено бързо. Повечето от пожарите са били поставени под контрол през нощта, след като силните ветрове са отслабнали.

Премиерът Алексис Ципрас заяви, че ситуацията с горските пожари около Атина е извън контрол. Има три големи огнени фронта - до градчето Каламос, където пожарът е частично локализиран, в Кинета, където е извън контрол, и при Нео Вуцас, където са концентрирани усилията на пожарникарите, защото граждани са останали в домовете си и са в огнен капан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във