Банкеръ Weekly

Свят

Британското правителство с нова идея за ограничаване на имигрантите

Британското правителство разработва нова идея за отлагане на правото на обезщетения, които българските и румънските работници могат да поискат, когато се преместят от една в друга европейска страна.

В проекта са се включили още правителствата на Италия, Германия, Холандия и Финландия.

В интервю пред в. "Сънди таймс" британският министър на труда и пенсиите Иън Дънкан Смит казва, че проблемът с имиграцията предизвиква растяща тревога и Великобритания е в групата страни, които заявяват, че това не може да продължава.

Еврокомисарят по заетостта и социалните въпроси Ласло Андор от своя страна заяви, че работниците имигранти са благодат, а не напаст за британската икономика.

 "Не бива да се заблуждаваме, че социалната система на Обединеното кралство е много по-щедра от тази на други страни. Франция, Дания и още няколко държави имат значително по-щедри социални системи", каза Андор пред Би Би Си.

"Работниците имигранти дават принос за системата. Те получават много по-малко под формата на социални услуги или помощи, отколкото дават на системата под формата на принос и данъци", посочи още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във