Банкеръ Daily

Свят

Британският министър на земеделието подаде оставка заради отлагането на Брексит

Джордж Юстис

Британският министър на земеделието Джордж Юстис подаде оставка заради решението на премиера на страната Тереза Мей да позволи отлагане на Брексит, съобщават британски медии.

Юстис е дългогодишен поддръжник на Брексит и бивш кандидат от евроскептичната Партия за независимостта на Обединеното кралство.

Юстис коментира, че това ще бъде "окончателното унижение на страната ни". Той поясни, че иска свободно да участва в дебатите в парламента през следващите седмици и отбеляза, че подава оставка с "огромна тъга".

Бившият министър отбеляза, че ще гласува в подкрепа на споразумението за Брексит на Мей, но се чувства "заклещен в правителството след серията от доста недостойни отстъпления". По думите му премиерът е "ужасно подкопаван" от министри и депутати, които не искат резултатите от референдума да бъдат изпълнени.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви пред депутатите във вторник, че ще им предостави възможност да гласуват за Брексит без споразумение или отлагане на напускането на ЕС, ако отхвърлят изменената й сделка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във