Банкеръ Daily

Свят

Биг Бен отбеляза настъпването на 2018 г. при засилени мерки за сигурност

Камбаната Биг Бен в часовниковата кула на британския Парламент отбеляза настъпването на Нова година с 12 удара, предаде ДПА.
Часовникът беше временно върнат към работа за Коледа и Нова година, въпреки че през август започна 4-годишна програма за възстановяване на кулата. Организаторите продадоха 100 000 билета за 12-минутното представление, при което бяха изстреляни около 10 000 фойерверки. Десетки хиляди се събраха и на близкия площад Трафалгар, както и на други места в Лондон.
Кметът Садик Хан похвали работата на спасителните служби и силите за сигурност на Лондон, които са гарантирали сигурността на града. По-рано силите за борба с тероризма призоваха празнуващите да запазват бдителност по време на празнуването на Нова година в британските градове, а лондонската полиция съобщи, че мерките за сигурност ще бъдат засилени поради терористичните нападения, извършени през годината, въпреки че няма информация за конкретни заплахи. При наблюдението участваха униформени и цивилни полицаи, кучета, наблюдателни камери и технологии за автоматично разпознаване на номерата на превозни средства.
Стотици превозни средства бяха унищожени при пожар в многоетажния паркинг "Кингз док" в Ливърпул, с капацитет от 1600 коли. Наложи се жителите на околни сгради да бъдат евакуирани, предаде Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във