Банкеръ Daily

Свят

250 британски знаменитости се обявиха за оставане в ЕС

Бенедикт Къмбърбач и Кийра Найтли

Британските актьори Бенедикт Къмбърбач, Кийра Найтли, Чиуетел Еджиофор и Хелена Бонам Картър са сред 250-те знаменитости от света на изкуството, подписали открито писмо, призоваващо сънародниците им да гласуват за оставане в Европейския съюз, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Публикуваното във вестниците "Гардиън" и "Дейли телеграф" писмо е подписано от някои от най-известните артисти, музиканти, писатели. Те предупреждават, че страната ще се превърне в аутсайдер, ако британците гласуват за излизане от ЕС на референдума на 23 юни.

"Великобритания е не само по-силна в Европа, тя е с по-голямо въображение и креативност . . . Нашият глобален творчески успех ще бъде сериозно намален, ако излезем от ЕС", заявяват знаменитостите.

Писмото е подписано също от режисьора Дани Бойл, поетесата Каръл Ан Дъфи, писателите Хилари Мантел и Джон льо Каре, дизайнерката Вивиан Уестууд, както и от актьорите Бил Наи, Доминик Уест, Кристин Скот Томас и певците Палома Фейт и групата "Хот Чип".

Допитване до британската Федерация на творческите организации и компании показа, че 96 процента от членовете й искат да останат в ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във