Банкеръ Daily

Съдби

Рекордните 2043 милиардери попадат в тазгодишната класация на "Форбс"

Рекордните 2043 милиардери са включени в новата годишна класация на списание "Форбс". Според редакторите на изданието бумът на фондовите пазари, поскъпването на суровините и старомодното предприемачество са допринесли тази година да стане рекордна от гледна точка на създаването на богатство.

Шефът на технологичния гигант "Майкрософт" Бил Гейтс остава на върха на класацията за четвърта поредна година. Неговото състояние се е увеличило с 11 млрд. долара, достигайки 86 милиарда.

Легендарният инвеститор Уорън Бъфет е втори в подреждането със 75.6 млрд. долара. През миналата година авоарите му са били на стойност 60.8 млрд. долара.

Най-голям печеливш за 2017 г. е шефът на "Амазон" Джеф Безос, който за първи път попада в "топ три" на класацията. Богатството на Безос се е увеличило с 27.6 млрд. долара до общо 72.8 милиарда

Амансио Ортега, собственик на вериги магазини за облекло, е слязъл до четвъртото място, въпреки че нетната стойност на състоянието му се е повишила до 71.3 млрд. долара.

Марк Зукърбърг завършва челната петица с богатство от 56 млрд. долара.

"Форбс" публикува днес и подробен анализ за текущия размер на богатството на президента на САЩ Доналд Тръмп. Той е поставен на 544-та позиция с 3.5 млрд. долара. Цените на имотите в центъра на Манхатън са се понижили, следователно и състоянието на Тръмп", отбелязва изданието. През октомври 2016 г. списанието оцени състоянието му на 3.7 млрд. долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във