Банкеръ Weekly

Съдби

Принципите на Джоан Роулинг

Четете книги

Опитвам се да не чета "женски" книги, фантастика и научна фантастика, но съм готова да дам шанс на всяка книга, ако ми е под ръка, и имам час свободно време. За да се научите да пишете, трябва много да четете - само това помага. Много е важно да се чете колкото е възможно повече. Така получавате представа какво е добра литература и обогатявате речника си. 

Довеждайте начинанията си докрай

Ако произведението ви остава без внимание, това не означава, че е лошо. Дисциплината, необходима за завършването на едно или друго начинание, е нещо, с което трябва да се гордеете. Когато завършите една книга, ще разберете, че може да го направите още веднъж. Това е невероятно вдъхновяващо чувство. Така че никога не спирайте на половината път и не се страхувайте от откази.

Не се страхувайте да започнете
Дори творбата ви да не намери своята аудитория, ще научите много неща, които няма как да научите по друг начин. Възможно е вашата втора, трета, пета книга или песен да ви "изстреля" на върха, но няма как го разберете, ако не довършите първата. 

Не обвинявайте никого за неуспехите си
Срокът за претенции към родителите за избора на грешен път изтича бързо. Щом станете достатъчно възрастни, за да застанете сами зад кормилото, отговорността е само ваша.  

Не се страхувайте от провал

Провалите са неизбежни. Те ми дадоха усещането за вътрешна защитеност, която никога не съм изпитвала, докато си вземах успешно изпитите. Осъзнаването, че сте се издигнали от самото дъно и сте станали по-мъдри и по-силни, ви дават увереността в личната ви способност да оцелявате. 

Бъдете себе си

Когато престанах да се преструвам, че аз не съм аз, насочих цялата си енергия, за да свърша наистина важната за мен работа. Ако се бях разпиляла в други начинания, едва ли щях да съм изпълнена с решимост да успея в сферата, към която ми се струваше че принадлежа.

Избирайте правилни цели
Никога не съм си поставяла за цел да забогатея. Преди много години получих писмо от някаква американска организация, която искаше да ме обяви за предприемач на годината. Отговорих, че за съжаление съм принудена да се откажа от това звание, защото е малко вероятно някога да спечеля много пари. Това никога не е влизало в плановете ми. Просто написах книга и мислех, че е добра. Това е всичко.  

Рецептата за щастието е проста
Ако ме питате каква е рецептата за щастието, първо бих ви препоръчала да определите това, което най-много обичате да правите, а после да намерите някой, който да може да ви плати за него. На мен ми провървя, защото освен всичко друго писането ми носи пари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във