Банкеръ Daily

Съдби

Потребителите на смартфони се притесняват за финансовата си информация

Изтичането на лична финансова информация е по-притеснителен факт за потребителите на смартфони, отколкото публичността на техни голи снимки, съобщава електронното издание TheNextWeb. Заключението е част от проведено проучване в 11 държави на компанията за антивирусен софтуер Avast, което установява факти за това какво всъщност е важно за съвременните хора, що се отнася до сигурност и поверителност. Изследването е проведено сред приблизително 25 хил. души в САЩ, Великобритания, Германия, Индия, Франция, Русия, Испания, Чехия, Бразилия, Мексико и Аржентина.

Във всички 11 страни респондентите заявяват, че изтичането на голи снимки би било много по-малък проблем, както сега, така и в бъдеще, в сравнение с това да изтече финансовата им информация.

Оказва се, че най-малко загрижени за публикуването на голи кадри са потребителите в САЩ (23%), докато тези в Аржентина са се разделили почти по равно в дадените мнения.

В останалите държави поводите са най-голям срам и опасения за критика от обществото са различни. Така например потребителите в САЩ, Франция, Индия и Чехия се срамуват най-много от историята на сърфирането си в интернет. Хората от Бразилия, Индия и Великобритания пък са най-притеснени, че ако семейният им партньор види историята им на сърфиране, това ще доведе до развод.

От друга страна е установено, че потребителите от Испания, Чехия и Франция публикуват най-голям брой расистки фотографии или видеоклипове. Хората в Германия, Аржентина и Великобритания пък обичат да изпращат неприлични текстови съобщения.

Интересен факт е, че най-загрижени за сигурността нации са Испания, Франция и Германия. В същото време обаче за гражданите на Бразилия, Мексико и Аржентина би било по-добре изобщо да не притежават смартфони.

На теория цялата лична информация може да бъде защитена с използването на сложни пароли или биометрични данни. На практика обаче се оказва, че повечето хора дори не полагат усилието да заключват екрана на умния си телефон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във