Банкеръ Weekly

Съдби

Порнозвезди атакуват политиката

Руската звезда от филмите за възрастни Елена Беркова се отказа от надпреварата за кмет на Сочи.

Бившата порнозвезда Естер Койман се кандидатира на сегашните парламентарни избори във Франция от партията "Независим екологичен алианс". Тя е добре известна на сънародниците си, но под псевдонима Зара Уайтс. Започва да се снима във филми за възрастни в края на 80-те години, а през 1990-а става фаворитка на водещия порнорежисьор Джон Стаглиано. Снима се в няколко ленти, след което започват да я канят само за главните роли. Днес тя отглежда двете си деца и активно защитава правата на животните. В политическото си бъдеще планира да се занимава с проблемите на бездомните и на бедняците. И по-конкретно да се бори с лошите условия на живот и недоимъка.

Естер далеч не е първата порнозвезда, която се стреми да влезе в политиката. Зад гърба на Мери Кери има над 80 филма за възрастни, но тя е известна на повечето американци не с откровените сцени, а с абсурдните си политически идеи. През 2003-а Кери реши да издигне кандидатурата си за поста губернатор на Калифорния и предложи въвеждането на данък върху силиконовите бюстове. Плановете й за намаляване на престъпността пък включваха замяната на оръжие срещу порнография. Три години по-късно Мери Кери се опита отново да влезе във властта, този път като заместник-губернатор на Калифорния, но оттегли предсрочно кандидатурата си поради семейни проблеми.

Илона Сталер, по-известна със сценичния си псевдоним Чичолина, първоначално работи като модел. На 19 години се запознава с режисьора на филми за възрастни Рикардо Скики и започва да се снима в такива ленти. По същото време се включва и в политиката. През 1979-а е избрана за водещ кандидат от първата италианска партия на "зелените". През 1985-а преминава в Радикалната партия, а след две години печели място в италианския парламент. Чичолина и досега продължава да се занимава активно с политика, застъпвайки се за по-сигурно бъдеще, свободно от атомна енергия, за пълна сексуална свобода, включително и правото на секс в затворите. Тя се бори срещу всякакъв вид насилие, обявява се за забрана на убиването на животни заради кожата и за използването им в научни експерименти. Наред с това ратува за легализирането на наркотиците и протестира срещу всякаква цензура.

Кариерата на Мили д`Абрачо тръгва с победата й на конкурса "Мис Италия 1978". След като работи известно време в телевизията, момичето получава предложение от споменатия режисьор Рикардо Скики и в края на 1984-а се включва  в порноиндустрията. Участва в над 20 филма, а две десетилетия по-късно влиза в Социалистическата партия на Италия и издига кандидатурата си на парламентарните избори от Десети римски район. Само че така и не успява да събере достатъчно гласове. След това Д,Абрачо решава да се пребори за кметската длъжност на град Монца, но се отказва, страхувайки се да не загуби от Чичолина.

Сторми Даниелс е известна американска порноактриса, порносценарист и порнорежисьор. Започва да работи на 17 години като стрийптизьорка в клуб в Луизиана. През 2002-ра получава главна роля във филм за възрастни, последван от предложение за договор с голямо порностудио. Зад гърба си Сторми има различни специфични награди, както и снимки във водещи списания като Playboy, GQ и FHM, за които пише и статии. През 2009-а решава да влезе в политиката. На изборите за Сенат в Луизиана неин съперник е скандалният сенатор републиканец Дейвид Ритър, борец за християнски и семейни ценности, който през 2007-а бе засечен с проститутки. В едно от интервютата си Сторми казва, че конкурентът й е лицемер и че тя може да бъде обвинявана в какво ли не, но не и в лицемерие. При все това не успя да влезе в Сената.

Родената в Прага през 1969-а Доли Бастър се превръща в една от знаковите фигури на немската порноиндустрия. Отначало изпълнява роли, а след това открива собствен лейбъл DBM Video, където е продуцент и режисьор. Сред творбите й е серия от детективски романи за порноактриса, разследваща престъпления. През 2004-а се кандидатира за място в Европейския парламент от една от чешките партии, но получи по-малко от 1 процент от гласовете.

Руската кралица на филмите за възрастни и бивша порнозвезда Елена Беркова реши през 2009-а да участва във вота за кметския пост на Сочи. Тя специално посети града, за да снима предизборния си клип, но с това ентусиазмът й сякаш се изчерпа и не се включи в надпреварата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във