Банкеръ Daily

Съдби

Почина Мая Ойфалош - един от изпълнителните директори на ПИБ

На 56-годишна възраст след кратко боледуване почина Мая Ойфалош, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка.

Мая Ойфалош започва работа в "Първа инвестиционна банка" АД през 1993 г. като кредитен специалист. По-късно е повишена в директор на дирекция "Проучване и кредитен анализ", а от 2002 г. е директор на дирекция "Анализи на корпоративни кредити" и е избрана за член на Кредитния съвет на Банката. През 2004 г. г-жа Ойфалош е назначена за директор на дирекция "Корпоративно банкиране" и избрана за член на Управителния съвет. В началото на 2011 г. е назначена за директор на дирекция "Управление кредитни портфейли на задграничните клонове и дружества" и е член на Управителния съвет. От април 2013 г. г-жа Ойфалош е изпълнителен директор на Банката и е член на Управителния съвет. В края на 2015 г. тя е избрана за Главен директор Корпоративно банкиране (CCBO).

Преди да се присъедини към Банката,Ойфалош работи като директор на дирекция в "Първа западна финансова къща" и като кредитен специалист в "Първа частна банка".

Освен позицията си в Банката Мая Ойфалош бе и зам. председател на Надзорния съвет на Унибанка, Република Македония.

Facebook logo
Бъдете с нас и във