Банкеръ Weekly

Съдби

Нигериец изпрати баща си в ново BMW

Нигериец изпрати баща си в последния му път в чисто ново BMW на стойност 66 хил. паунда (над 88 хил. долара) в гробището на отдалеченото село Ихиела. Докато родителят му бил жив, богаташът на име Азубуике непрекъснато му обещавал, че един ден ще му купи бърза кола, но не успял да удържи на думата си. Затова след кончината му купил нов кросоувър  BMW X6 от демонстрационната зала на местния дилър на немската марка, за да го използва вместо ковчег.

Местните жители помогнали на скърбящия Азубуике да изкопае гигантски гроб, за да изпрати баща си по този необичаен начин. Но някои селяни не си спестили саркастичните забележки, че BMW-то е оборудвано със спътникова навигация, за да помогне на покойника да открие стълбата към небесата.

Това не е първият известен случай, когато автомобил се използва вместо ковчег. Преди смъртта си китайски селянин от провинция Хъбей наказал своето семейство чрез последното си желание да открият старата му кола Hyundai Sonata и да го погребат в нея. Когато починал, роднините му все пак успели да издирят автомобила и да си го върнат срещу 1650 долара.

В Индия пък 64-годишен фермер бил погребан според последната му воля в неговия любим автомобил Morris Minor, британско производство, който придобил на 15 години и бил много привързан към него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във