Банкеръ Weekly

Съдби

Милиони от въздуха

Бельото от букова дървесина носи добри приходи на MeUndies.
S 250 f20dfe95 a252 422c bed8 4757a1d9a1b7
S 250 8fe61344 5018 46c6 b6a3 925f206438e2

Най-бързо развиващите се компании в САЩ успешно са избрали своята ниша или са измислили нов начин да печелят - от екстремните гонки до бельото. 

Да спечелиш на фестивала Burning Man

Орион Мелехан, съосновател и генерален директор на калифорнийския производител на напитки LIFEAID Beverage Company, не пропуска да посещава всевъзможни музикални фестивали, за да популяризира стоката си. Неотдавна той бе на концерт в чест на слънчевото затъмнение в Бенд, щата Орегон. LIFEAID произвежда спортни и енергийни напитки, популярни сред младежите и най-вече сред аудиторията на фестивала с международно участие Burning Man, който се провежда в пустинята Невада. Печалбата на компанията за 2017-а е 12.8 млн. долара.

Носталгия по миналото

Създателите на сайта  Reverb.com правилно са предположили, че любителите на музиката ще се нуждаят от специализиран сайт за закупуване и продажба на ретро аудиооборудване. Днес чикагската компания (на 18-о място в рейтинга на най-бързо развиващите се частни предприятия в САЩ) предлага медни хромирани барабани и лампови усилватели Troubadour на изгодни цени. През миналата година фирмата има печалба от почти 16 млн. долара.

Дегустация на вино с Джей Ло

Онлайн аукционът Omaze.со с централен офис в Лос Анджелис предлага на клиентите си "уникален шанс" да се срещнат с известни личности - от Бен Стилър до Дженифър Лоурънс и Идрис Елба, срещу скромно дарение за различни благотворителни организации. Чрез сайта жертват пари клиенти от над 170 държави. Събраните средства се разпределят сред 150 филантропски организации, като малка част остава и за Omaze.

Всичко за пилотите

Компанията MzeroA.com, базирана във Флорида, предлага летателни курсове онлайн. На сайта може да се купят още електронни книги и авиационно оборудване - както твърдят основателите на фирмата, "добрият пилот винаги се учи". MzeroA.com е спечелила през 2017-а 2.1 млн. долара.

Счетоводство за хазарта

Casino Cash Trac разработва специален софтуер за игрални заведения, чрез който може да се управляват игрите и да се извършват счетоводни операции. Приходите й за миналата година са 3.5 млн. долара.

Време за бира

Грег Авола и Тим Матер са създатели на Untappd - социална мрежа и мобилно приложение за пивоварите и техните клиенти. Компанията, намираща се в Уилмингтън, Северна Каролина, предлага на доставчиците на бира пълен набор от маркетингови инструменти, което през миналата година й е донесло 3 млн. долара. 

Екологично чисто бельо

В Европа и Северна Америка обикновено използват бука за изработката на мебели. От дървесината му обаче може да се получи и мека материя. Компанията MeUndies е видяла в нея идеална алтернатива на платовете за производство на бельо, а продукцията й се радва на изключителна популярност. През 2017-а фирмата от Калвър Сити в щата Калифорния е спечелила 32.6 млн. долара.

Бързи и яростни

Ако мечтата ви е да потеглите към залеза с Lamborghini, но нямате пари, на помощ идва Xtreme Xperience. Фирмата отдава под наем разкошни автомобили за тестване на професионални състезателни писти само срещу 99 долара (без застраховката). Приходите на ентусиастите от Чикаго за миналата година са 5.8 млн. долара.

Забавления от 80-те

Човек винаги може да е в добро настроение, смята Робърт Томпсън, основател и генерален директор на веригата от барове и ресторанти Punch Bowl Social. Във всяко от заведенията има богат избор от развлекателни машини, които работят с монети като музикбоксове, флипери и караоке. Те могат да бъдат резервирани и за частни мероприятия. Потребността от забавления е донесла на денвърската компания през 2017-а 36 млн. долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във