Банкеръ Daily

Съдби

Ключов мениджър от Apple започва работа във Volkswagen

Мениджър, зает в проекта за безпилотен автомобил "Титан" на Apple, е привлечен от Volkswagen, съобщават международните медии. Това е 42-годишният германец Йохан Юнгвирт, който вероятно ще оглави новия отдел за дигитална стратегия на автомобилния производител.

Юнгвирт бе само една година на работа в Apple, където отговаряше за надзора и напредъка на автономните технологии за управление на електрическите превозни средства.

Преди това пък 5 години Юнгвирт е управлявал центъра за иновации на Mercedes-Benz в САЩ. Там той е бил вицепрезидент на информационно-развлекателна и телематика - разделението, която разработи сензорен екран системи за превозните средства на Mercedes.

"С новата функция и назначаването на Юнгвирт, Volkswagen е силно засилване на позициите си в цифровизацията, която е много важна бъдеща поле за автомобилната индустрия", казат от Volkswagen.

Юнгвирт ще докладва директно на главния изпълнителен директор Матиас Мюлер. Все още не е ясно за какво ще отговаря новият мениджър във Volkswagen, но вероятно ще се съсредоточи върху електрониката в автомобилите и по-точно за дигитална стратегия.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във