Банкеръ Weekly

Съдби

ИЗДАТЕЛЯТ НА ЕГОИСТ И ПЛЕЙБОЙ ВЗЕ И НОВ РИТЪМ

Бившият главен секретар на бившата Държавна комисия по далекосъобщения Мартин Захариев е новият издател на музикалното списание Нов ритъм, което фалира и спря да излиза преди няколко месеца. Юлският брой на изданието ще се появи на пазара на 19 юли и ще бъде издадено от фирмата на Захариев Медиякорп. Тя е откупила търговските марки Нов ритъм и Ритъм от досегашния им собственик Стефан Попов-Пърси. След приключването на сделката Медиякорп става дружество с ограничена отговорност и в него Попов ще бъде управител. В началото на 90-те години Захариев и Стефан Попов работиха заедно в несъществуващия вече вестник Ритъм. Две години след неговото закриване през 1994 г. започна да излиза Нов ритъм. През 90-те години Ритъм и впоследствие Нов ритъм имаха отлични перспективи да станат музикалните официози на България, но ги пропиляха заради грешна редакционна политика - заяви Захариев пред БАНКЕРЪ. - Амбицията на възроденото списание е да върне доверието на музикалните фенове, като ги ориентира изключително към местния пазар. То трябва да обслужва интересите както на лицензиантите на чужда музика у нас, така и на българските изпълнители, които в момента преживяват истински бум.Юлският брой излиза в петхиляден тираж. Главен редактор на изданието става Ивайло Кицев, а досегашната шефка Юлиана Танчева поема функциите на негов заместник. Редакцията се мести в административната сграда на НДК. В централната сграда на националния дворец се помещават офисите на другите издания на Захариев - Плейбой и Егоист, както и студиото на Ретрорадио, на което той е основател, а в момента и управител. Съпругата му Жанет Захариева също е свързана с медиите като юрисконсулт на Би Ти Ви.Трите списания няма да имат обща рекламна политика, съобщи Захариев. Той допълни, че от август и Плейбой ще има нов главен редактор. Конкурсът за това място ще се проведе до края на седмицата.

Четете още

Банкеръ Weekly

И МЪРДОК НЕ МИНА БЕЗ РУМЕН КОВАЧЕВ

Едномилионният клиент на М-Тел бе отбелязан с едновременен концерт в София, Пловдив, Варна и Бургас. Шоуто бе показано пряко по Би Ти Ви, но дори телевизията на Рупърт... Още »
Банкеръ Weekly

НАТО ИСКА ОЩЕ БЪЛГАРСКИ ЧАСТИ В АФГАНИСТАН

България може и трябва да увеличи своя мироопазващ контингент в Афганистан, призова генералният секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер след разговора си с външния министър... Още »
Банкеръ Daily

Предлагат на нов търг още три недвижими имота на длъжника Авоар груп - Костинброд

Росен Милошев - синдик на обявената в несъстоятелност фирма Авоар груп ЕООД - Костинброд по т.д. № 16/2010 г. по описа на Софийския окръжен съд, обявява на... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във