Банкеръ Weekly

Съдби

Гълъб и червен велосипед за Коледа

Списание Forbes разпита милиардерите как празнуват Коледа, какви подаръци са получавали като деца и какво подаряват сега на  близките си.

Рон Барън, основател на Baron Capital:  "Бях на четири години... Беше след Втората световна война и баща ми бе събрал пари, за да си купи нов костюм. Вместо това ми купи нов червен велосипед с три колела."

Стенли Хъбард , генерален директор на Hubbard Broadcast:  "На Коледната вечеря се събираме цялото семейство и, разбира се, ядем пуйка. Имаме пет деца, 15 внуци и четири правнуци, не им правим скъпи подаръци."

Дарвин Дейсън, основател на Affiliated Computer Services:  "С три деца и девет внуци харчехме толкова време и пари за подаръци, че това ни отнемаше цялата радост. Затова решихме да намерим начин да правим нещо цялото семейство заедно. Започнахме всяка година да помагаме на фонда S.M. Wright Foundation за провеждането на коледни мероприятия в парка - като се започне от играчките и предметите за домакинството и се стигне до дрехите и обувките, от които се нуждаят някои семейства. Но най-много даряваме велосипеди. През 2016-а се изви опашка от 40 хил. души, които искаха да получат колело и ние предоставихме 1600 бройки. Целта ни е сега да дарим 2 хил. велосипеда. Тези съвместни усилия обединяват семейството ни и са от особено значение за подпомагането на други хора, това е истински подарък."

Марк Кюбан, собственик на  Dallas Mavericks:  "Съчинението на моя син първокласник показва, че аз съм неговият герой, и че иска да стане като мен, когато порасне. Няма по-хубав подарък!"  

Франк Вандърслут, основател на компанията Melaleuca за екологично чисти продукти:  "Родителите ми нямаха много пари и на 8 години бях изключително развълнуван, когато моят баща ми донесе картонена кутия с дупки. Разбрах че вътре има нещо живо, оказа се истински гълъб! От този момент винаги съм гледал гълъби." 

Майк Канън-Брукс, съосновател на софтуерната компания Atlassian:  "Развълнува ме подаръкът от стар университетски приятел - ръкавели, направени от оригиналните компютърни клавиши Macintosh - "C" и "B"."

Майкъл Рубин, генерален директор на Kynetic:  "Най-хубавият подарък, получаван някога от мен, беше от баща ми, който почина през 2003 година. Той беше ветеринар и ми подари прекрасно черно кученце от породата лабрадор. Това беше невероятен подарък, който сложи началото на традицията да подаряваме кучета. Исках дъщеря ми да натрупа същия опит като мен, и тъй като съм израснал с кучета, й подарих два лабрадора - единия през 2008-а, а другия след пет години. През ноември по-малкото роди цял куп кутрета и така традицията да подаряваме кучета продължава."

Боб Парсънс, основател на GoDaddy:  "Бях на 11 години, а  брат ми на осем. На Коледа станахме много рано, слязохме до елхата, докато родителите ни отсъстваха, и отворихме нашите пакети с подаръци. Оказа се, че вътре има пистолети, заредени с коркови тапи, и двамата веднага започнахме да стреляме по старите крушки на дървото. Не помня кой започна пръв, но когато родителите ни се върнаха, всички лампички бяха счупени. Разбира се, веднага ни взеха пистолетите. Оттогава не съм ги виждал." 

Facebook logo
Бъдете с нас и във