Банкеръ Weekly

Съдби

Голите филантропи

Фотосесията на ветеринарите от Единбург е в духа на списанието Playboy.
S 250 a230e4ef d2aa 4b21 933f 9364ce52d278
S 250 80713326 36b7 4b8f 9e59 860aaf6a2a65

Прочутият календар на Pirelli вече не е същият. Представеното в края на ноември издание за 2018-а окончателно утвърди тенденцията, която се наблюдава от две години - секс в "календара за шофьори на камиони" вече няма. Той е продуциран от главния редактор на  Vogue Едуард Енинфул  и заснет от фотографа Тим Уокър. Двамата са измислили концепция, която е твърде далеч от първоначалната идея за висококачествен еротичен календар. В новото издание са се снимали и мъже, и жени, сред които има модели като Наоми Кембъл и Адоа Абоа, артисти като Упи Голдбърг и рапъра Пъф Деди. Ангажирани са само чернокожи знаменитости, а за голота не може да става и дума - участниците са представени в образи от книгите на Луис Карол за Алиса.

Супермоделите вече не се разсъбличат за календари, затова пък го правят стотици обикновени хора, и то с благородни цели. С всяка година идеята да позираш гол за календар и да използваш парите от продажбите за благотворителност или за да привлечеш вниманието върху някакъв проблем, става все по-популярна. 

Срещу болестта на Алцхаймер

През октомври 2017-а членовете на тенис клуба Belper Meadows CC във Великобритания решиха да привлекат вниманието върху болестта на Алцхаймер. Четирима мъже на солидна възраст се фотографираха голи за календара в една от съблекалните, прикривайки се с кърпи и тенис ракети. Идеята да се помогне на болните е на един от участниците в снимките - Джо Уйлям, чиято майка страда от коварното заболяване. По думите му в Англия не се отделя достатъчно внимание на болестта, затова решил да създаде календар, който хем да разсмее хората, хем да провокира реакцията им. Ентусиастите се опитали да търгуват продукта си през Facebook, но ударили на камък заради политиката на социалната мрежа да не публикува голи снимки.

Момичето с греблото - 2

Да се поразсъблекат за снимки в календар решили и участничките в студентския клуб по гребане на британския университет "Уоруик". Момичетата направили това още през 2013-а, само че снимките им били преценени като порнографски и блокирани във Facebook. Все пак още тогава прекрасните гребкини успели да съберат 12 хил. паунда за фонда на Макмилън, подкрепящ онкоболните. Това бил и жест на уважение към една от участничките в клуба, която страдала от рак.

През тази година полуголите момичета с гребла се върнаха с нов календар.

В подкрепа на животните

Студенти от ветеринарната школа в Единбург пуснаха календар с названието When Vets Undress (Когато ветеринарите се събличат). В снимките участват девойки и младежи, прегърнали животни. Фотосесията е в духа на списанието Playboy, което често публикуваше подобни интимни снимки на звезди, но в случая целта е благородна. Студентите ще дарят парите от продажбите на организацията All4Paws, която събира средства в помощ на животните.

Участници в инициативата са убедени, че домашните любимци могат да бъдат истински приятели, затова "всеки четириног питомец трябва да има достъп до основни здравни услуги". Разсъблечените модели се надяват, че с примера си ще успеят да мотивират студенти от други държави да участват в подобни благотворителни проекти. 

Градината на земните наслади

Британските градинари същи има с какво да се похвалят - от няколко години те демонстрират телата си в календара  Perennial Naked Gardeners. Този път те са позирали в парник, прикривайки интимните си части с големи саксии с цветя. В снимките участват само мъже, а задачата на проекта е лесно предвидима - събиране на пари. Градинарите са решили да помогнат на колегите си, които са били уволнени или изпитват проблеми. По думите на телевизионния водещ и градинар Майкъл Пери, координатор на календара: "Снимките за предишния бяха толкова забавни, че изобщо не беше трудно да убедя момчетата да го направят отново. Всички ние се отнасяме със страст към това начинание и към ролята му в подкрепа на всеки един от нашия отрасъл."

Ръгбисти срещу рака

Петдесет и двама ръгбисти от няколко отбора решиха да се съблекат за "гол" календар, който да привлече вниманието към един изцяло мъжки проблем - рака на тестисите.

"Възхищавам се на тези момчета, които се събраха в името на една благотворителна цел. Всяка година 200 хил. мъже са диагностицирани с рак, като 80 хил. от тях умират от болестта. Дошло е време да вземем ситуацията в свои ръце. Надявам се, че този календар ще помогне на хората да се чувстват по-комфортно, когато говорят за рака при мъжете", твърди авторът на снимките Монти Маккинън.

Най-горещите огнеборци

Най-сексуалният благотворителен календар несъмнено е The 2018 Australian Firefighters Calendar, за който се съблякоха пожарникари с идеални тела. Той се издава от 1993-та, като подборът на мъжете става чрез своеобразен кастинг.  Участието в снимките практически се смята за подвиг, защото пожарникарите преминават през неколкомесечно обучение за придобиване на професионални навици, преди да утвърдят кандидатурите им. Следват 17 дни изтощителни фотосесии, за да се подберат само 12 кадъра, съответстващи на всеки от месеците. Този път снимките са направени в зоопарк, където пожарникарите са запечатани в компанията на коали и кенгурута.

За 24-годишното съществуване на календара с фотографии на най-горещите огнеборци в страната организаторите са успели да съберат 2.3 млн. долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във